Preinscripció a la Universitat i matrícula


Convocatòria de juny

Del 7 de juny al 5 de juliol (ambdós inclosos).

 

Convocatòria de setembre

Del 23 al 27 de setembre (ambdós inclosos).

 

Assignació de places

La notificació de l’assignació de plaça de totes les convocatòries es fa a través d’Internet: https://accesnet.gencat.cat/

Es recomana als estudiants que s’informin del resultat de les successives assignacions per aquest mitjà, sense esperar la recepció de cap altra notificació.

 

Convocatòria de juny

 

1a assignació: 19 de juliol.

2a assignació: 4 d’agost.

1a reassignació: 14 de setembre.

Posteriors reassignacions: cada 15 dies, a partir del 14 de setembre i fins a finals d’octubre.

Convocatòria de setembre

 

Assignació: 3 d’octubre.

 

Renúncia a la reassignació

 

Els estudiants als quals s’ha assignat una plaça sol·licitada entre la 2a i la 8a preferència poden convertir-la en 1a. Això significa que confirmen matricular-se en la preferència assignada i renuncien a les preferències anteriors. Aquesta renúncia és definitiva i s’ha de fer per Internet a l’adreça https://accesnet.gencat.cat/.

Convocatòria de juny

Del 20 al 22 de juliol (ambdós inclosos), per matricular-se el 28 de juliol.

 

Terminis de reclamació

 

El resultat de les assignacions i reassignacions de places universitàries pot ser objecte de reclamació prèvia davant l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat o les seves seus en el termini de 5 dies hàbils a partir de la seva notificació.

 

En el moment de formalitzar la preinscripció universitària, l’estudiant pot sol·licitar fins a 8 preferències (centres d’estudi), les quals han d’estar ordenades segons el grau d’interès. No és obligatori emplenar les 8 preferències. Per exemple, un estudiant que desitgi cursar biologia pot triar, com a primera preferència, els estudis de biologia a la UdG, com a segona preferència els estudis de biologia a la UB, etc., o bé altres estudis, com podrien ser farmàcia, ciències ambientals o publicitat i relacions públiques.

La preinscripció és compatible amb altres sol·licituds a universitats privades, a distància o d’altres comunitats autònomes, tot i que l’estudiant només podrà matricular-se en un sol centre (excepte aquells a qui s’hagi concedit la simultaneïtat d’estudis). Llevat d’aquest últim supòsit, no es pot fer més d’una preinscripció en la mateixa convocatòria. En cas d’haver-n’hi dues o més, quedaran totes automàticament anul.lades.

 

A l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat i a les seves seus hi ha personal per atendre qualsevol aclariment i ordinadors a disposició dels usuaris, des d’on es pot formalitzar la preinscripció durant els dies hàbils dels terminis establerts per a cada convocatòria.

 

Requisits i documentació necessària. Estudiants amb la prova d’accés per a més grans de 25 anys

 • Els estudiants que hagin superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys a la convocatòria de 2011 a qualsevol de les set universitats públiques catalanes, i a la Universitat de Vic, no cal que presentin cap documentació; els que l’hagin superat a la Universitat Ramon Llull,  a la Universitat Internacional de Catalunya, a la Universitat Abat Oliba CEU i a la Universitat Oberta de Catalunya, cal que presentin la targeta on consta la qualificació definitiva de la prova. 

  Els que l’hagin superat en anys anteriors a les universitats abans esmentades han de presentar, si és necessari, la targeta on consta la qualificació definitiva de la prova. 

  Els estudiants que hagin superat la prova a universitats de fora de Catalunya cal que presentin la targeta on consta la qualificació definitiva de la prova. 

  Les proves d’accés a la universitat per als més grans de 25 anys de la convocatòria de 2011 s’estructuren en cinc opcions: A (Arts i humanitats), B (Ciències), C (Ciències de la salut), D (Ciències socials i jurídiques) i E (Enginyeria i arquitectura), opcions vinculades a les cinc branques de coneixement entorn de les quals s’organitzen els estudis universitaris oficials de grau. 

  A efectes d’accés a la universitat s’han equiparat les opcions dels estudiants que van superar les proves abans de l’any 2010 amb les opcions actuals.

 

 

Terminis de matrícula universitària de 2011

Un cop assignada una plaça a la universitat, els estudiants s’han de matricular en el centre on hagin d’iniciar els seus estudis.

 

Convocatòria de juny

 

Assignats en primera preferència

Del 22 al 28 de juliol (el dia 25 de juliol és festa local a Girona i a Salt).

 

 

Renúncies a la reassignació i reclamacions presentades fins al 22 de juliol que entren en 1a preferència

28 de juliol.

 

 

Matrícula de la segona assignació

Del 5 al 8 de setembre.

 

Reclamacions de la segona assignació

8 de setembre.

 

 

Convocatòria de setembre

 

 

Assignats

Del 5 al 7 d’octubre.

 

 

Reclamacions presentades fins al 5 d’octubre

7 d’octubre.

 

Matrícula de reassignacions i reclamacions

2 dies després de la publicació a Internet.

 

Cal recordar que els estudiants que no es matriculin en les dates que els corresponen perdran la plaça.


Anuncis

1 comentari

Filed under presentació, Uncategorized

One response to “Preinscripció a la Universitat i matrícula

 1. Juan Antonio

  Martaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s